Twee manieren van leven

Wat zal God doen aan deze rebelie?

 

De Bijbel leert ons dat:

  • Wij allen de Heerser (God) afwijzen door te proberen op onze eigen wijze te leven,
  • Wij niet in staat zijn om over onszelf, de maatschappij of de wereld te heersen.

 

Romeinen 3 : 10-12

Dat staat ook in de Boeken: "Niemand leeft zoals God het wil, helemaal niemand. Niemand is verstandig. Niemand verlangt werkelijk naar God. Iedereen doet wat hij zelf wil. Niemand leeft zoals God het wil. Niemand doet iets goeds, helemaal niemand.

 

2ways2live

 

De drieste waarheid is dat waar je ook maar kijkt, mannen en vrouwen vanaf het prille begin God de rug hebben toegekeerd door op eigen houtje, onafhankelijk en zelfstandig te leven

Daar maken we ons allemaal schuldig aan. We kunnen het niet hebben dat iemand - laat staan God - ons zegt wat we behoren te doen of hoe we moeten leven. Zo zijn we op heel veel manieren opstandig en rebels tegen Hem. We leven alsof Hij er niet is en doen onze eigen zin; of we leggen Zijn leefregels voor de samenleving in Zijn wereld gewoon naast ons neer; of we heffen een gebalde vuist richting hemel en zeggen dat Hij kan ophoepelen en ons maar met rust moet laten.

Hoe het ook zij, we zijn allemaal rebels, en weigeren te leven naar Gods wil. We verkiezen onze eigen zin te doen, en onze zaakjes zelf te regelen, zonder God. Dit is regelrechte opstand. Die eigenzinnige, eigengereide houding is nu net wat de Bijbel, Gods Boek, zonde noemt.

Het pijnlijke is: door God te verwerpen, maken we er niet alleen voor onszelf een potje van, maar ook in onze samenleving en in de wereld. Overal ter wereld is de mens vastberaden te doen waar hij zelf zin in heeft, en wat God wil aan zijn laars te lappen. We leven als mini-'goden', elk op onze eigen troon, wedijverend met elkaar. Het resultaat is tragisch.

Al het onrecht en lijden dat we rondom ons zien, valt uiteindelijk terug te voeren tot onze opstandige grondhouding tegenover God. Met z'n allen hebben we er een veschrikkelijke janboel van gemaakt.

 

< Stap 1 | Stap 2 | Stap 3 >

 

www.twowaystolive.com © 2003 Matthias Media

 


Copyright © 2022 Geloven.eu
onderdeel van de vzw De plaatselijke gemeente van Christus te Roeselare
All Rights Reserved