Twee manieren van leven

Maar is dat hoe het nu is?

 

De Bijbel leert ons dat:

  • God de liefdevolle wereldheerser is,
  • Hij de wereld gemaakt heeft,
  • Hij gaf ons verantwoordelijkheid om onder Hem te heersen.

 

Openbaringen 4 : 13

Heer, alle macht en eer en kracht is voor U. Dat bent U waard. Want U heeft alles gemaakt. Alle dingen zijn er omdat U wilde dat ze er waren en omdat U ze heeft gemaakt.

 

2ways2live

 

Dit is het eerste belangrijke punt van de Christelijke boodschap: de heerschappij over de aarde ligt bij God. Hij bestuurt de wereld, is de hoogste president, de koning. In tegenstelling tot onze ‘menselijke’ bestuurders, doet God altijd wat het beste is voor Zijn onderdanen. Hij is de soort koning die iedereen zich zou wensen.

De heerschappij over de wereld ligt bij God, omdat Hij er de ontwerper van is. Net zoals een pottenbakker zijn klei vormgeeft, zo heeft God de wereld naar Zijn wens vormgegeven, met al zijn prachtige details. Als ontwerper is Hij ook de rechtmatige eigenaar.

Hij heeft ook ons gemaakt. God schiep de mens naar Zijn gelijkenis, en gaf de mens een plaats als hoofd over deze wereld - om hem te besturen, er zorg voor te dragen en er verantwoordelijkheid voor aan de dag te leggen. En om van al zijn schoonheid en pracht te genieten. Hij stelde de mensheid aan om over de aarde toezicht te houden en er voor te zorgen, maar altijd onder Zijn supervisie. Dus met respect voor en in gehoorzaamheid aan Zijn instructies.

Dit is ook wat het bovenstaande schetsje toont: God is de heerser (de ‘kroon’) en de mensheid is geschapen om op de aarde te leven en die te beheren onder Gods liefdevolle leiderschap.

Het lijkt het ideale scenario: God in de hemel, en mensen op aarde die volgens Zijn instructies besturen, dus moet het wel goed gaan met de wereld. Maar het is overduidelijk; het gaat niet zo goed met de aarde - niet met ons, mensen, en niet met onze samenleving.

 

Stap 1 | Stap 2 >

 

www.twowaystolive.com © 2003 Matthias Media

 


Copyright © 2022 Geloven.eu
onderdeel van de vzw De plaatselijke gemeente van Christus te Roeselare
All Rights Reserved